Att bygga kennel

Hindra rymningar

Om man gillar hundar kan det vara ett mycket bra beslut att starta en kennel. Att driva denna är ofta mycket belönande och även om det kan vara frustrerande ibland ger hundarna mycket tillbaka. Det är viktigt att lägga mycket energi på att skapa en bra utomhusplats där hundarna kan vara lösa utomhus.

Det finns flera olika anledningar till att kennelns hundar behöver vistas utomhus. För det första är det bra för framtida hundägare att lära känna hundarna ute. Det kan dock vara svårt att hitta en lösning på hur man kan förhindra att hundarna rymmer. Om man bara släpper ut dem i trädgården kan en eller flera hundar snabbt ta sig en tur utanför den på egen hand. Vanligen hinner de inte speciellt långt men som kennelägare kan det vara mycket stressigt om hundarna tar sig ut. Risken finns också att en hund som rymmer råkar ut för en olycka.

Det finns flera naturliga sätt som gör att hunden håller sig på tomten. Ett mycket bra alternativ är att plantera en häck som gör att hundarna stannar på tomten. Det ser ofta bättre ut än ett stängsel eller staket och det är också en av de naturligaste metoderna. Man kan köpa färdigvuxna häckar som odlats på plantskola och som sedan transporteras till köparen. På detta sätt behöver man inte vänta så länge på att häcken ska växa till sig.

Om man istället vill plantera sin helt egna häck för att förhindra att hundarna rymmer finns flera tips online. Det är viktigt att man väljer ett alternativ som både möter hundarnas och kennelns behov, men som samtidigt är naturligt. Det är också bra att kontrollera att häcken inte är giftig.

Under tiden häcken växer upp och blir tät kan man med fördel täta den på insidan med hjälp av kompostgaller. Dessa smälter ihop bra med häcken rent färgmässigt och kan enkelt tas bort när häcken är tät nog för att hundarna inte ska kunna ta sig ut.

Ett annat alternativ är helt enkelt att använda sig av hundgårdsstängsel runt hela eller en del av trädgården. Detta är vanligen lite högre, och mycket otrevligt att klättra på. Det gör att de allra flesta hundar håller sig innanför staketet istället för att försöka ta sig över.

bard