Kennelns drift

Ett krävande arbete

Det är ofta ett fantastiskt arbete att driva en kennel men det gäller att man både har stor ork och mycket tålamod för att det ska bli bra. Det är viktigt att tänka efter i god tid om man verkligen har tid och kunskap nog att kunna driva en kennel på helt egen hand. Man kan alltid skaffa sig kunskap men det gäller att ha tid och intresse. Man måste verkligen brinna för att föra sin ras vidare om man vill vara en seriös och framgångsrik uppfödare. Ofta kan det vara smart att få en av Svenska kennelklubbens uppfödarutbildningar för att lära sig mer. Då kan man rådgöra med andra och dessutom få värdefulla tips om hur det fungerar att driva en kennel.

r man ska starta en kennel och hunduppfödning gäller det också att man har en stor ekonomisk buffert. Det är kostsamt att föda upp hundar, åtminstone till en början när allt ska byggas upp och köpas in. Man måste också räkna med att man inte alltid kan tjäna pengar på uppfödningen och att man inte har valpar till salu året runt,

Man måste ha bra hundar att avla på om man vill få bra rykte. Om man vill skaffa meriter är det ofta bra att ställa ut hundarna på utställningar innan man börjar avla. Som seriös uppfödare bör man också kontrollera att de köpare som är intresserade av att köpa en valp verkligen har rätt kunskaper för att kunna sköta och uppfostra hunden innan man säljer den.

bard