Att bygga kennel

Vad behövs?

Det är härligt att driva en kennel men det är viktigt att ta hand om hundarna på bästa sätt och de måste få den omvårdnad och omtanke som behövs. För att driva en kennel måste man också investera i olika tillbehör som gör att hundarna trivs och kan utvecklas.

Vad behöver man köpa?

Till en början kan det kännas som att det är oändligt många saker som måste införskaffas till kenneln. Man måste dock inte köpa allt på en gång, och man kan ofta spara pengar på att vara lite kreativ. Det ska dock finnas mat- och vattenskålar till hundarna. Det finns dock inte några krav på deras utseende eller stil. Det är också viktigt att hundarna har rätt borstar, en klotång samt sängar eller filtar att sova på. Det måste dessutom finnas tillräckligt med koppel och halsband eller selar för att det ska räcka till de hundar man har. Det gäller också att ha ordning på sakerna så man vet var de finns.

Om man har hundar måste man också se till att det finns ordentligt med hundleksaker samt tuggben och godis hemma. Dessa kan användas för att roa hunden, samt för att belöna hunden vid träning. Det är ofta mycket givande att leka med tygleksaker, rep eller bollar efter ett träningspass och de olika lekarna förstärker och bygger också en bra relationen mellan hunden och den som leker och tränar med den.

När man har en kennel kan det ofta förekomma att man måste resa med en eller flera hundar. Bra transportburar som underlättar resan är därför ett tvång att ha hemma. Det finns flera föreskrifter för hur transportburen ska se ut och för hur stor den minst måste vara för att vara lämplig för hunden. Det kan också behövas lite olika transporttillbehör till hunden beroende på vilken hundras man har, samt beroende på vilka transportmedel man väljer.

Minska kostnaderna

När man har en kennel är det också bra att titta på hur man kan minska veterinärkostnader och liknande. Det är detta man också måste investera i. Tuggben och tandborstar för hunden är bra och man bör lära hunden att borsta tänderna redan från början. Det är också viktigt att se till att man har fästingmedel hemma inför sommaren. Fästingen är ofta mycket förtjust i hunden och man måste genast se till att plocka bort fästingar som trotsar fästingmedlet. Det är bra att alltid gå igenom hunden efter att den varit ute. Alla fästingar bär inte på sjukdomar, men många gör det.

Om man har en kennel med flera hundar kan det också vara bra att ha ett hundapotek hemma. Med detta kan man spara mycket pengar och tid. Om man har bandage och liknande hemma kan man enkelt linda om mindre småsår.

bard