Att bygga kennel

Att bygga hundkojor

I dag är det relativt vanligt att hundägare bygger sina egna hundkojor. Genom att göra detta kan kennelns kojor anpassas individuellt efter de hundar som finns där och de kan också varieras efter hundarnas ras och storlek. Om man köper färdiga kojor är det inte lika lätt att hitta något som passar.

Att tänka på

När man bestämt sig för att man ska bygga egna kojor till kenneln finns det en del saker man bör tänka på. För det första ska kojan utformas så att kojan är komfortabel för hunden, men samtidigt ska den vara lätt att hålla ren. Man bör se till att tillverka kojan så att man kan hålla koll på hunden när den är där inne. Kojan ska också ha en eller flera öppningar som gör att hunden kan se ut, och upptäcka när andra hundar, människor eller djur rör sig på gården.

Hundgården bör ha tak och kan med fördel vara isolerad så att den både skyddar mot regn, snö, kyla och värme.

Om man har en kennel kan man bygga flera olika hundkojor med egna utegårdar. Då kan man placera en eller flera hundar i varje mindre hundgård och låta dem vara där under längre stunder. Man kan med fördel sätta in mat- samt vattenskålar i hundgårdarna, samt lägga in lite leksaker där. På så sätt lär sig hundarna att vara ensamma en stund. Detta kan även vara bra träning för valpar som är ett par veckor gamla, om det är bra väder ute. Då kan valparnas mamma samt valparna vara ute i sin hundgård och valparna kan möta utelivet i en trygg miljö och samtidigt träffa andra hundar genom gallret.

bard